[master post] Lucky No.15 Reading Challenge

Tertarik lagi dengan sebuah RC yang diadakan oleh Mba Astrid di www.perpuskecil.wordpress.com! Begitu banyak godaan challenge apakah sanggup untuk memenuhinya? Kita coba saja. Dari timbunan yang belum saya baca kebetulan banyak diantaranya termasuk dalam kategori di RC ini. Tak usah lama-lama ini dia ke-15 kategorinya :

This challenge will require you to read 15 books (or more) from 15 categoriesbelow. You can combine the books you read with other challenges, but can not use the same book for different categories in this challenge.

Try to match the categories from your TBR piles 🙂 But if you don’t have any suitable books in your TBR – and want to find an excuse to buy a book for this challenge, that’s totally fine too!

  1. Chunky Brick: Grab that book with more than 500 pages that you’d always been afraid to tackle. You know you can do it!
  2. Something New: Just purchased a book lately? Don’t let it buried in your stacks, read it now!
  3. Something Borrowed: Read a book that you borrowed from someone else. Don’t make the owner waiting forever for you to finish it. (Books borrowed from friends, libraries, or even rental places, are allowed)
  4. It’s Been There Forever: Dig your TBR pile and read a book that has been there more than a year. It’s time for you to appreciate it 🙂
  5. Freebies Time: What’s the LAST free book you’ve got? Whether it’s from giveaway, a birthday gift or a surprise from someone special, don’t hold back any longer. Open the book and start reading it now 😀
  6. Bargain All The Way: Ever buying a book because it’s so cheap you don’t really care about the content? Now it’s time to open the book and find out whether it’s really worth your cents.
  7. Favorite Color: Pick a book from your shelf which has your favorite color for its cover! Is it pink, red or black? You decide.
  8. First Initial: Read a book that has been written by an author whose first initial is the same with you (Example: My name is Astrid, and I can read anything written by Agatha Christie, Aesop, Arthur Conan Doyle, etc)
  9. Super Series: Read one (or more!) books that belong in a series, it can be trilogy, or tetralogy, or anything.
  10. Opposites Attract: Read a book that’s been written by a writer whose gender is different from your own.
  11. Randomly Picked: Ask someone else (a friend, your spouse, even your kids!) to randomly pick a book from your TBR pile. Don’t complain whatever they choose for you, just read it 🙂
  12. Cover Lust: Grab a book from your shelf that you bought because you fell in love with the cover. Is the content as good as the cover?
  13. Who Are You Again?: You’ve never read a book from this author, maybe you haven’t even heard his/her name before. But who knows? Maybe he/she will become your new favorite author!
  14. One Word Only!: Read a book that only has one word for its title (number is allowed as long as it’s only consisted of one word, e.g: 1, 2, 11)
  15. Dream Destination: Read a book that has setting in a place you’ve never visited before – but would like to if you have a chance. Could be real places or even fictional!

 

Lebih lanjut dapat dilihat disini. Mari bantai buku 😀

Iklan

[master post] Project Baca Buku Cetak

Saya memang lebih senang baca buku cetak sih, dan karena itu RC ini pasti termasuk dalam misi membaca 2015 saya. Berikut rules-nya :

  1. Tentukan target baca buku cetak dalam setahun ini.Saya sih cuma menargetkan membaca 50 buku dalam setahun, gak muluk-muluk lah :mrgreen: Dan karena saya pasti selalu membaca dalam bentuk cetak maka saya menargetkan 100% dari jumlah buku yang saya baca tahun ini dalam format paperback. Jadi saya akan baca sebanyak 50 buah buku cetak di tahun
  2. Harus buku cetak dan ngga boleh e-book. No problem. Kan tujuan project ini memang untuk menghabiskan timbunan paperbacknya 😀 . Genre dan jumlah halaman bebas, baik fiksi ataupun nonfiksi, cerpen ataupun buku bantal, terjemahan maupun import. Komik juga boleh, tapi bukan yang dibaca secara online lho. Asal jangan baca majalah atau tabloid ya.  Apalagi koran…
  3. Tidak harus mereview buku – buku yang telah dibaca. Deal!
  4. Bikin post di blognya tentang project ini, isinya adalah berapa buku cetak yang akan teman – teman baca selama tahun 2015. Kalian ngga perlu ngelist buku apa aja yang mau dibaca, tapi silakan aja jika ingin membuat listnya.
  5. Ga punya blog? Gapapa kok. Bisa bikin shelf khusus untuk project ini di Goodreadsnya atau bikin notes khusus di FB/Tumblr
  6. Biar makin asyik, share juga kemajuan teman – teman dalam Project Baca Buku Cetak ini di sosmed semacam Twitter, Path, Google+, FB, Instagram, dll dsb. Bisa pakai hashtag #BacaBukuCetak .

Beberapa diantara daftar baca ultimate saya :

  1. Muqadimmah – Ibn Khaldun (terj.)
  2. The Mystery of Historical Jesus – Louay Fatoohi (terj.)

[master post] Read BIG Challenge 2015

Aaaaakkk!!! Ada lagi challenge membaca yang diadakan oleh mba Alvina Vanila. Khusus untuk buku-buku bantal, yang jumlah halamannya lebih dari 500. Nah…mulai lirik-lirik timbunan buku bantal yang belum terselesaikan kan? Tunggu apa lagi, mari kita selesaikan timbunan buku itu melalui challenge ini biar ada kesan maksanya. Karena sejauh yang sudah kita rasakan, komitmen membaca yang datang dari diri sendiri terlalu mudah untuk ditoleransi sehingga melalui ajang ini teman-teman kembali bersemangat untuk membantai habis koleksi buku bantal yang sudah lama dicancel bertahun-tahun lalu  Baca lebih lanjut